akcie
Alex majstrom Slovenska
11 May 2019
akcie_obrazok

V Poprade sa uskutočnil najdôležitejší turnaj mládežníckej sezóny - Majstrovstvá Slovenskej republiky detí a žiakov 2019 - jednotlivcov, družstiev kata a karate agility. Všetci piati mladí pretekári z TJ Sokol Žilina si počas sezóny úspešne vybojovali účasť na turnaji.

Súťaž pre nás nezačínala najlepšie, keď Maťka Beňová svoj prvý zápas síce vyhrala, ale v druhom zápase o postup do finále remizovala 0:0 a rozhodcovia sa priklonili na stranu súperky. Potom v boji o tretie miesto opäť remizovala, tentokrát 1:1, ale keďže bodovala ako druhá, nakoniec prehrala a obsadila v kategórii kumite dievčat do 24 kg konečné piate miesto. V ďalších bojoch vypadli v prvom kole tak Simon Kozák, ako aj Marcel Beňo. Náladu nám výrazne vylepšila Majka Suchoňová, ktorá v kategórii kumiete mladších žiačok nad 37 kg vybojovala výborné tretie miesto.

Tou najkrajšou bodkou za celým turnajom bolo zlato v podaní Alexa Greguša v kategórii starších žiakov do 35 kg. Na ceste do finále a ani v samotnom finále nestratil jediný bod a sám ich v štyrch zápasoch vybojoval viac ako 20. Potvrdil tak dominanciu vo svojej kategórii, keďže v predchádzajúcich mesiacoch vyhral všetky tri kola Slovenského pohára.

Pozri si fotogalériu.