akcie
Zlato a striebro zo Žiliny
19 Mar 2016
akcie_obrazok

V športovej hale na Rosinskej ceste v Žiline sa konal ďalší ročník medzinárodného turnaja karate pod názvom GRAND PRIX ŽILINA 2016.

Tento rok prišlo na podujatie bezmála 500 pretekárov zo Slovenskej a Českej Republiky. Naším mladým karatistom z oddielu TJ Sokol Žilina sa podarilo vybojovať dva najcennejšie kovy.

V kategórii kumite chlapci do 22 kg dokázal Marcel Beňo najskôr zvrátiť nepriaznivý výsledok v boji o postup do finále len 4 sekundy pred koncom. Neskôr vo finále dokázal najtesnejším rozdielom vyhrať a získal tak titul Majster stredného Slovenska pre rok 2016. Podobne sa darilo aj Majkovi Cigánikovi, ktorý sa v kategórii mladší žiaci nad 32 kg dokázal prebojovať až do fináe. Tu mu však titul ušiel o jeden bod a získal tak krásne druhé miesto.

Do bojov o medajle sa zapojila aj Stellka Bytčanek v kategórii mladších žiačok do 32kg, avšak boj o tretie miesto nakoniec prehrala. Rovnako sa darilo aj Sebastiánovi Mičicovi, ktorý v kategórii mladší dorastenci do 45 kg prehral boj o tretie miesto.

Pozri si fotogalériu.